Handgemaakte Kerstcadeau catalogus 2023

Kerst is natuurlijk dé tijd van het jaar waar we massaal opzoek gaan naar unieke Kerstcadeaus voor onze moeder, vader, broers, zussen, vriend(inn)en, kinderen en andere geliefden. Door deze waslijst aan verschillende mensen, kan je ook best begrijpen dat het vinden van een uniek Kerstcadeau voor iedereen best een opgave kan zijn. Daarom helpen we je graag een handje. In deze blog lichten we een paar echte pareltjes uit. Allemaal handgemaakt door Nederlandse hobbyisten en kleine ondernemers. Unieke Kerstcadeaus dus met een oog voor duurzaamheid (en je steunt er ook nog kleine ondernemers mee!).

17 december 2023
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Inhoud

Kerstcadeau voor haar

Of je nou opzoek bent naar een bijzonder, grappig of persoonlijk kerstcadeau voor een moeder of vriendin, er is altijd een maker die aansluit bij jouw wensen. Bekijk hieronder de handgemaakte sieraden, winterkleding en woondecoratie die te koop zijn op Handwerkmarkt als cadeau inspiratie. 

Carin maakt prachtige micro-macramé sieraden. Met haar kennis van edelstenen en het geduld met deze micro knoopjes, kan zij de mooiste sieraden bedenken en maken. 

Prachtige hang oorbellen met holografische rood en goud kleurige pailletten. Omdat pailletten gebruikt zijn, zijn deze oorbellen licht van gewicht.

Leuk voor bij je foute kersttrui! Deze schattige kerstboompjes fleuren je kerstoutfit helemaal op! Ze zijn gemaakt met hoogwaardige Miyuki glaskralen in de kleuren groen, roze en lichtroze.

Winterkleding

Superleuke pom-pom beanie set voor mama en kind! Voor een leuke match deze winter. Je hebt ze in verschillende kleuren dus kijk verder in haar shop om meer te bekijken.

Deze zachte handgebreide sokken , maat 38/39, zijn gebreid met garen van Regia, uit de serie Cotton Color Around the World en hebben een beenlengte van 14 cm.

Deze handgeweven sjaal is lekker lang, bijna twee meter, en heerlijk warm. De sjaal is gemaakt van een hele mooie kwaliteit acryl en is gemakkelijk in onderhoud. 

Hoi ik ben Lizette van ZETTElen Handwerk Atelier
In een wereld van goedkope massaproductie is het extra bijzonder om iets unieks te maken. Omdat ik niet van patronen werk is ieder items uniek, er is nooit een dubbelganger te vinden, dat is toch geweldig; Uniek net als jij!!! Een ZETTElen product is een mooi cadeau aan jezelf want we vergeten echt te vaak om onszelf in het zonnetje te zetten. Als jij een unieke ZETTElen product zelf hebt kunnen bewonderen, voelen en ervaren dan ben ik er van overtuigd dat je het aandurft om iemand die jou dierbaar is ook een uniek item cadeau te geven.

Zelf aan de slag met winterkleding

~ Diverse NL haaksters

Tunisch haken is een veelzijdige haaktechniek met lange haaknaalden waarmee de mogelijkheden oneindig zijn. 

~ Lisanne Multem

Lisanne Multem van Happy Handmade Living heeft samen met haar oma de haak- en breinaalden opgepakt en een hele collectie fashion gehaakt en gebreid.

~ Sascha Blase-Van Wagtendonk

Sokken haken in plaats van breien, het kán. In dit boek staan haakpatronen voor heerlijke huis- en yoga sokken voor de hele familie. Van mini babysokjes, tot grote mannen sokken.

Woondecoratie

Prachtige volle wandhanger met hele mooie patronen erin en met een gouddraadje erin in verwerkt. Geeft het net iets extra’s, net als de manier waarop deze hanger is geknoopt aan de mooie, knoestige natuurlijke stok.

Ginkgo biloba variegata najaar is een design van de collectie botanical glass. Het doet je denken aan een knalgele ginkgo boom die nog vol in het blad staat. Waar de zon de mooie kleuren van het najaar uitlicht.

Via deze weg kunt u een origineel schilderij van Bram van Beveren aanschaffen. Je kan zelf aangeven wat voor vogel je geschilderd wil hebben. De vogel zal worden geschilderd in de stijl die je kunt zien op de voorbeelden.

Kerstcadeau voor hem

Wil jij voor je vader, broer of vriend een leuk cadeau vinden die niet gelijk na Kerst weer in de kast belandt? Bekijk dan hieronder de cadeau inspiratie voor mannen!

Acryl pouring: it is spooky Is een schilderij op canvas 120 x 40 cm gemaakt door Thea. Voor een warme en toch stoere uitstraling voor een mancave!

Geef je jouw vader, broer of vriend het liefst een leuke plant maar weet je niet zeker of die groene vingers heeft? Stop dan met verder zoeken want deze plant voor aan de muur heeft helemáál geen water of zonlicht nodig!

Deze Rode Tijgeroog armband is gemaakt van antiek zilver gietkralen en Rode Tijgeroog steenkralen. De Rode Tijgeroog steen wordt erkend als de steen van stimulatie en passie.

Kerstcadeau voor kinderen

Ook voor kinderen heb je heel veel unieke, handgemaakte Kerstcadeaus die een glimlach op hun gezicht toveren. Deze cadeaus maken de kinderen niet alleen met Kerst blij, maar zijn ook handgemaakt en daardoor duurzaam. Ook een knipoog dus naar een fijne toekomst. 

Ik ben Jenn en samen met mijn dochter van 8 jaar maken wij Selfcare Jars🫙

Schattige potjes gevuld met een boodschap om blij van te worden😃

Ik ben gek op quotes en mijn dochter is gek  op knutselen , zo werd onze creativiteit geactiveerd en zijn we daarna begonnen met het ontwerpen van de ” Quote-Notes” ❣️ Je zet je Quote- Note in de standaard en geeft het een mooi plekje.

Dit is een uniek handgemaakt kado, gemaakt met liefde en plezier en je koopt het  voor jezelf of voor een ander✨🫙🔖🍀

Zelf aan de slag voor een kinder cadeau

~ Rosanne Briggeman

Haken voor de baby van Knufl is een fris vormgegeven patronenboek voor haaksters van elk niveau. Haakpatronen waar je kersverse ouders en baby’s mee kan verrassen! 

~ Alexa Boonstra

In dit boek vind je 11 uitgebreide patronen van mooie, door Japan geïnspireerde, dames én een bonuspatroon gebaseerd op de traditionele Japanse Kokeshi pop.

~ Sascha Blase-Van Wagtendonk

Haak met Sascha Blase – van Wagtendonk de leukste onesiegurumi’s: amigurumi’s aan één stuk, zonder ze nog vast te hoeven naaien.

Kerstcadeau voor makers

Leuke patronen, boeken en DIY pakketten. De makers op Handwerkmarkt hebben ook veel leuke cadeaus voor andere creatievelingen.

Wat een geweldige uitdaging was het, om deze prachtige ster te vangen in een patroon. Heel gaaf om te maken en een prachtig plaatje in huis, zeker met de kerst!Eventueel met lichtjes erachter, heel sfeervol en je hebt er jarenlang plezier van. Leuk om te maken, mooi om te geven….

Leuke gehaakte plant. Maak ‘m nu zelf met dit handige en eenvoudige PDF patroon. Het plantje kan je aanpassen in het formaat dat je wenst, kies je eigen kleuren en ga ervoor. Leuk voor in een kinderkamer of hobby kamer.

Heb je zin in om te haken of wil je het als cadeau geven.. een erg leuk zelfmaak pakket mand. Mand wordt dan doo snee 16 cm hoog en met omslag 10 hoog

In deze workshop, die ik heb gegeven op de Online CreaKerstmarkt, hoop ik je aan te steken met mijn enthousiasme over houtsnijden en specifiek de houtsnij techniek “Whittling”. In deze workshop laat ik je zien hoe je met deze techniek eigen Kerstdecoratie voor in de Kerstboom kan maken. Ik vertel je meer over de fijnste Whittling materialen, basis houtsnij technieken en laat je een leuk beginnersproject (in een Kerst jasje) zien waarmee je kan uitproberen of houtsnijden ook iets voor jou is. Alle informatie uit deze blog hebben we ook verwerkt in een houtsnij tutorial zodat je alle informatie terug kan zien en kan lezen. 

Handgemaakte producten verkopen

Wil jij graag jouw gehaakte producten verkopen? Neem dan eens een kijkje op ons platform Handwerkmarkt; een online marktplaats speciaal voor het kopen en verkopen van lokaal en handgemaakte producten. Sluit je gratis bij ons aan en wij helpen je persoonlijk verder met het inrichten van jouw eigen online shop. 

Hi, ik ben Nicole! Van jongs af aan al een creatieve duizendpoot met een groot hart voor handgemaakt. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om handgemaakt meer op de kaart te zetten in Nederland. Dit doe ik via ons verkoopplatform Handwerkmarkt; een verzamelplek en extra podium voor elk creatief talent, en via deze handwerkblog waarin ik je laten zien hoe divers, uniek en leuk handwerken kan zijn. Vind je het leuk om naast zelf creatief aan de slag te gaan, mijn persoonlijke missie te volgen? Volg ons dan zeker op social media.