De leukste Nederlandse haakpatronen makers

Haken is weer helemaal hip. Van unieke kraamcadeaus naar heerlijke sjaals en duurzame wattenschijfjes. Naast de enorme boost die het geeft om zelf iets te haken of om het cadeau te doen, heeft het ook een positief effect op je stresslevel en het milieu.  Personen die ook extra aan de populariteit van haken in Nederland hebben bijgedragen, zijn een aantal geweldige Nederlandse makers die eigentijdse, hippe en vernieuwende haakpatronen hebben gemaakt. In deze blog zetten we de leukste Nederlandse haakpatronen en haakpatronen makers even voor je op een rijtje. 

7 februari 2022
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Ontmoet de makers

Maak kennis met de gedreven makers bij jou uit te buurt en leer de gezichten kennen achter jouw favoriete haakpatronen. De personen achter de patronen, die een vreugde dansje doen bij elke bestelling. Maak kennis met de drie haakpatronen makers Sylvia (Yarn & Ginger tea), Alexa (Amilishly) en Lizette (ZETTElen.homemade) en bekijk ook zeker de door ons verzamelde haakpatronen makers lijst met de favoriete haakpatronen makers uit Nederland. 

Hoi, ik ben Sylvia en een jaar of 8 geleden ben ik begonnen met haken. De basics heb ik geleerd van mijn moeder en met de rest ben ik zelf gaan experimenteren. Sinds een aantal jaar ontwerp ik mijn eigen patronen. Dat doe ik voor mijn eigen website, maar ook voor de haakpakketten van Hardicraft en voor Gek op Haken. Ik ontwerp vooral vrolijke amigurumi met leuke details. Meestal geïnspireerd door sprookjes of de natuur. Door de details in de patronen kun je ze gemakkelijk helemaal naar jouw eigen smaak maken, daarmee maak je ieder patroon ook een beetje jouw eigen patroon!

Mijn Amilishly avontuur begon toen ik mijn bekendste pop Elsa bedacht in 2016. Ik haak sinds mijn vijfde en teken daarnaast sinds mijn zestiende veel in de Japanse tekenstijl.
In 2016 ging ik mijn voorliefde voor de Japanse tekenstijl combineren met het haken omdat ik bedacht dat het nog leuker zou zijn om iets te maken wat 3D is. Toen begon mijn voorliefde voor het haken van poppen met de amigurumi techniek en ontstond het merk Amilishly, waaronder ik al mijn poppen haakpatronen uitbreng.

Hoi ik ben Lizette van ZETTElen.homemade.
Inmiddels al bijna 55 jaar jong en moeder van drie kinderen. Creatief bezig zijn zit in mijn bloed en handwerken, liefst met haaknaald, in het bijzonder.
Op de verzorging producten ben ik misschien wel extra trots omdat deze een mooie stap zijn naar een duurzamer en milieu bewustere wereld. De patronen in mijn shop zijn eenvoudig uitgeschreven, zonder tekens en afkortingen. Dit is speciaal voor startende haakSTERs of mensen met cognitieve en/of concentratie verstoringen. Daarnaast wordt 50% van de patroonopbrengsten gedoneerd aan het goede doel. 

Haakpatronen makers lijst (NL)

Naast de bovengenoemde drie toppers zijn er natuurlijk nog veel meer Nederlandse haakpatronen ontwerpers. Samen met de makers in ons netwerk hebben een lijst samengesteld van de favoriete haakpatronen makers uit Nederland en we hebben ze hieronder allemaal voor je op een rijtje gezet.  Alle namen linken door naar de website waar je de patronen kan vinden. Klik op de namen en ontdek nieuwe patronen en projecten.  

Deel deze lijst op je socials:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on whatsapp

Top 10 favoriete Nederlandse haakboeken

Naast losse patronen zijn er ook ontzettend veel leuke haakboeken gemaakt door Nederlandse hakers. Wij hebben onze persoonlijke top 10 voor je op een rijtje gezet. Dit zijn de absolute must-haves voor iedere beginnende en gevorderde haker. 

Kleding & woonaccessoires haakpatronen

~ Annemarie Huijser

Tunisch haken is een veelzijdige haaktechniek met lange haaknaalden waarmee de mogelijkheden oneindig zijn. 

~ Rianne de Graaf

Deze kleurrijke tassen, wayuu mochilas, in Colombia en Venezuela al generaties lang zelf gemaakt. Rianne heeft haar eigen kleurpatronen ontworpen en ze in tapestry gehaakt.

~ Karin Bloemen

Haak nu zelf de fantastische, veelkleurige en favoriete kledingstukken van Karin Bloemen.

~ Diverse NL haaksters

Tunisch haken is een veelzijdige haaktechniek met lange haaknaalden waarmee de mogelijkheden oneindig zijn. 

~ Lisanne Multem

Lisanne Multem van Happy Handmade Living heeft samen met haar oma de haak- en breinaalden opgepakt en een hele collectie fashion gehaakt en gebreid.

~ Sascha Blase-Van Wagtendonk

Sokken haken in plaats van breien, het kán. In dit boek staan haakpatronen voor heerlijke huis- en yoga sokken voor de hele familie. Van mini babysokjes, tot grote mannen sokken.

Amigurumi haakpatronen

~ Rosanne Briggeman

Haken voor de baby van Knufl is een fris vormgegeven patronenboek voor haaksters van elk niveau. Haakpatronen waar je kersverse ouders en baby’s mee kan verrassen! 

~ Alexa Boonstra

In dit boek vind je 11 uitgebreide patronen van mooie, door Japan geïnspireerde, dames én een bonuspatroon gebaseerd op de traditionele Japanse Kokeshi pop.

~ Sascha Blase-Van Wagtendonk

Haak met Sascha Blase – van Wagtendonk de leukste onesiegurumi’s: amigurumi’s aan één stuk, zonder ze nog vast te hoeven naaien.

~ My Krissie Dolls

Alle patronen worden helder beschreven en zowel met tekst als stap-voor-stapfoto’s uitgelegd. Zo komt het haken van een knuffel van sokkenwol binnen ieders bereik.

Gratis haakpatronen

Sta je na het zien van al dit moois op het punt om te beginnen met haken maar wil je eerst kijken of het iets voor jou is? Onderstaande haakpatronen makers hebben een selectie haakpatronen gemaakt die je gratis mag gebruiken. Deze gratis haakpatronen zijn zeer geschikt voor beginners en zijn een unieke manier om haken te ontdekken. Klik op de naam van de makers om de gratis haakpatronen te bekijken en te downloaden. 

Gehaakte producten verkopen

Wil jij graag jouw gehaakte producten verkopen? Neem dan eens een kijkje op ons platform Handwerkmarkt; een online marktplaats speciaal voor het kopen en verkopen van lokaal en handgemaakte producten. Sluit je gratis bij ons aan en wij helpen je persoonlijk verder met het inrichten van jouw eigen online shop. 

Hi, ik ben Nicole! Van jongs af aan al een creatieve duizendpoot met een groot hart voor handgemaakt. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om handgemaakt meer op de kaart te zetten in Nederland. Er zijn zo veel unieke verhalen die schuilgaan achter de handgemaakte producten en de prachtige handen die deze producten maken. Verhalen die handgemaakt zo bijzonder maken en die het verdienen om verteld te worden. Vind jij het leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van creatief talent in Nederland? Volg ons dan ook zeker op social media.