Ontmoet de maker: Beetje Kunstig

Graffiti is een eeuwen oude kunstvorm die al door de Romeinen werd beoefend. Naast de illegale variant die je vaak aan de zijkant van de snelweg aantreft, zijn er ook graffiti kunstenaars die deze kunstvorm gebruiken om de mooiste muurschilderingen en wanddecoratie voor in huis mee te maken. In deze blog stellen we je voor aan Bram van Beetje Kunstig, een getalenteerde graffiti kunstenaar met een oog voor detail. Naast het maken van de mooiste wanddecoratie heeft hij ook een eigen streetwear kledingzaak Phrine Clothing. Bekijk hier het verhaal van zijn bedrijven en ondernemerschap. 

“Ik ben Bram van Beveren, 27 jaar oud, uit Tilburg. Ik run Beetje Kunstig en Phrine Clothing. Vanaf dat ik mij kan herinneren ben ik altijd aan het tekenen geweest. Dit is uitgegroeid tot een liefde voor graffiti. Omdat graffiti heel divers is, ben ik vanuit graffiti terecht gekomen bij verven en grafisch design en vanuit grafisch design bij het maken en customizen van kleding.

Na mijn studie sport en beweging ben ik een half jaar gaan reizen in Australië, daar heb ik ook veel na kunnen denken en heb daar dan ook besloten om bij terugkomst mijn hobby’s om te gaan vormen tot mijn werk. ‘’Mijn werk’’ is Beetje Kunstig en Phrine Clothing geworden; Beetje Kunstig voor alle creatieve graffiti, schilder opdrachten en workshops en Phrine voor mijn kleding.

Graffiti kunst

Ik ben vaak bezig met nieuwe projecten maar het komt vaak neer op kunst met verf; bijvoorbeeld murals, graffitikunst, schilderijen of kunst op skateboards. Wat mijn producten uniek maakt is dat ik veel oog voor detail heb en niet de meest voor de hand liggende technieken gebruik. Qua kleding probeer ik altijd origineel te blijven maar wel draagbaar voor mijn doelgroep. Ook probeer ik niet zomaar een mooi/leuk design te maken zonder inhoud. Ik vind het nice als het wel ergens op slaat of er iets achter zit waar je goed voor moet kijken.

Ik haal veel inspiratie uit de graffiti wereld waar artiesten altijd bezig zijn om mooiere/nieuwere dingen te maken. Ook kijk ik veel naar andere merken en kunstenaars die ik vet vind; Patta, Daily Paper, Kaws, Obey, Does, Sofles, Braindead, Bob Ross etc. 

Wil jij graag de muur van je slaapkamer, woonkamer, kantoor, sportruimte en meer laten decoreren? Dan ga ik graag persoonlijk met je in gesprek om je wensen te bespreken. “

Ik hou me eigenlijk maar met een ding bezig en dat is dat alles wat ik maak echt nice moet zijn. Het moet er goed uitzien en je moet er trots op kunnen zijn als je het koopt of draagt.

Bram

Streetwear

“Door mijn affiniteit met graffiti, breakdance, parkour en surfen werd ik verliefd op de thrill seeker lifestyle en de geweldige rush die deze activiteiten geven. Tijdens het reizen in Australië ontdekte ik dat dit gevoel ook kan worden bereikt op en via onverwachte plaatsen en ervaringen. Je voelt op die momenten echt dat je leeft en daarom wil ik manieren blijven ontdekken om mijn leven op deze spannende manier vorm te geven. Naast het beoefenen van thrill seeking sporten zijn mijn ondernemingen hier een heel erg belangrijk onderdeel van.

Toen ik grafisch ontwerp, styling en het personaliseren van kleding leerde, zoals hittepersen en naaien, wilde ik deze vaardigheden gebruiken om mijn eigen levensstijl te gebruiken en te weerspiegelen in een authentiek streetwear-merk. Zo werd Phrine Clothing in 2017 geboren.”

Phrine Clothing

Phrine is een afkorting van epinephrine, ook wel adrenaline genoemd. Dit is het hormoon wat vrijkomt bij stress, zoals angst, en zorgt voor een verhoogde bloeddruk en de rush die je voelt als je spanning opzoekt. Bekijk hieronder de verschillende onderdelen van Phrine zoals gepersonaliseerde schoenen, skate- en surfboards en de bijpassende authentieke streetwear.

“Uiteindelijk zou ik mezelf graag op mijn kleding willen focussen en hier ook een eigen winkel + atelier voor hebben. Ik zou dat dan echt als main inkomstenbron willen en al het schilderen meer erbij doen voor de leuk of voor in mijn vrije tijd. Ik merk namelijk dat als je probeert om veel verschillende dingen te doen, wat in het begin vaak nodig is om de rekeningen te betalen, dit enorm veel stress met zich meebrengt en het best een kunst is om hier goed mee te dealen als zelfstandige.”

Zelf aan de slag

Graffiti en schilderen is een kwestie van veel tekenen en oefenen, altijd proberen om jezelf te blijven ontwikkelen en niet te snel tevreden zijn. In de kleding is het vooral veel onderzoeken en uitproberen om erachter te komen wat wel en niet werkt. Maar of het nou schilderen of kleding maken of iets anders is, nooit te snel opgeven of jezelf uit het veld laten slaan. Iedereen heeft tegenslagen en het is belangrijk om goede veerkracht te hebben om jezelf weer op het paard te hijsen en door te gaan. Heel cliché maar in mijn ogen wel de key van ondernemen.”

De prachtige graffitikunst van Bram, zoals deze ijsvogel en muurschilderingen, zijn te vinden in zijn shop op Handwerkmarkt. Is het tijd om de slaapkamer van je kids te pimpen, heeft je kantoorruimte wel wat extra kleur nodig of zoek je nog een eyecatcher voor in de woonkamer? Neem dan contact op met Bram via het contactformulier in zijn shop of stuur hem een berichtje via social media! 

Hi, ik ben Nicole! Van jongs af aan al een creatieve duizendpoot met een groot hart voor handgemaakt. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om handgemaakt meer op de kaart te zetten in Nederland. Er zijn zo veel unieke verhalen die schuilgaan achter de handgemaakte producten en de prachtige handen die deze producten maken. Verhalen die handgemaakt zo bijzonder maken en die het verdienen om verteld te worden. Vind jij het leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van creatief talent in Nederland? Volg ons dan ook zeker op social media.