Ontmoet de maker: Inez Macramé

Macramé neemt steeds meer toe in populariteit, maar toch blijft elke macramé plantenhanger, wandhanger of sleutelhanger weer uniek door de verschillende makers die hun tijd, energie en aandacht in het product stoppen. In deze blog stellen we je heel erg graag voor aan macramé maker Inez van Inez Macramé. 

“Ik ben Inez, ik hou van creëren, iedere dag opnieuw! Iedere dag creëer ik en dat uit zich in veel kleine dingen in mijn leven, mooie momenten, bewust zijn, kiezen voor een goede dag en van daaruit komt mijn inspiratie, die ik overal vind in de natuur, mijn kinderen en beessies, mijn huis en tuin en mijn grote passie: Macrame. Handwerk in het algemeen, daar ben ik mee grootgebracht: Mijn vader was timmerman, mijn moeder coupeuse, naailes en breien heb ik van mijn moeder geleerd en ik kan ook best wat in elkaar maken met hout, zaag en spijkers. Haken heeft mijn grote zus mij geleerd en op school met verschillende technieken gewerkt. Zelfs thuis met moeder en zus een jute plantenhanger geknoopt…
 
Later tussen de kids, man en werk door, gewerkt met fimoklei, brooddeeg, aquarel schilderen en schrijven en toen heel lang niks…Toen ruim 2 jaar geleden, stuurde mijn nicht een foto van een miniwandhangertje en ik was op slag verliefd: dit wilde ik ook kunnen maken!! Ik ben begonnen en niet meer opgehouden…”

Liefde op het eerste gezicht

“Mijn handwerk, macrame, betekent voor mij creëren, ontdekken, durven, vallen en weer opstaan, heel stil, maar ook heel luid, het is voor mij een reden om op te staan: Yes weer een dag met inspiratie en ideëen. Macrame was liefde op het eerste gezicht en dit wil ik altijd blijven doen! Het is en mijn bedrijf en een volslagen uit de hand gelopen hobby, hoewel ik al snel wist: dit is geen hobby meer, hier wil ik iets mee, hier moet ik iets mee! 

Mijn bedrijf is ontstaan, puur vanuit mijn passie, vanuit mijn hart. Ik kwam op een punt dat mijn huis vol hing, iedereen al minstens 2 x iets had gegeven en ja, daar ging ik, naar de KvK op mijn turquoise fiets, de zon scheen en ik kon de wereld aan! (Mijn eerste officiele klant was de dochter van de meneer die mij toen inschreef, hoe mooi!) Vanaf dat moment was het een soort vrije val, ik zie het wel…”

Mijn missie is creëren, mensen blij maken, met een mooi handgemaakt persoonlijk project, inspireren en enthousiasmeren, maar ook begeleiden in hun eigen knoopreis. Achter al mijn producten schuilt enorm veel passie.

Inez

Unieke wanddecoratie

“Mijn producten zijn een perfect cadeau voor iemand die in de eerste plaats van eerlijk handwerk houdt. Voor mensen die op zoek zijn naar interieur-items/accessoires of die zelf aan de slag willen om het knopen te leren. Voor iedere gelegenheid, heb ik wel een mooi cadeau en anders maak ik het… Met mijn producten wil ik mensen heel simpel: blij maken en altijd met passie en een persoonlijke touch. Nieuwsgierigheid, creativiteit en inspiratie bij mensen omhoog brengen en samen tot een mooi eindproduct komen, dit bedoel ik voor de workshops en samenwerkingen.”

 

In de shop van Inez vind je daarom enorm veel unieke macramé wandhangers in alle soorten en maten. Het plezier en de passie straalt van de productfoto’s af wat deze wanddecoratie extra bijzonder maakt. Ben je opzoek naar een gepersonaliseerde wandhanger in een kleur die perfect bij je interieur past of met de lievelingskleur van een vriend of vriendin die je graag wil verrassen? Neem dan contact op met Inez via het contactformulier in haar shop of stuur haar een berichtje via social media! 

Hi, ik ben Nicole! Van jongs af aan al een creatieve duizendpoot met een groot hart voor handgemaakt. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om handgemaakt meer op de kaart te zetten in Nederland. Er zijn zo veel unieke verhalen die schuilgaan achter de handgemaakte producten en de prachtige handen die deze producten maken. Verhalen die handgemaakt zo bijzonder maken en die het verdienen om verteld te worden. Vind jij het leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van creatief talent in Nederland? Volg ons dan ook zeker op social media.