Ontmoet de maker: Studio Cooliejoelie

Papier is een prachtig materiaal waarmee je prachtige kunstwerken kan maken. In deze blog stellen we je heel erg graag voor aan papiersnij kunstenares Karin van Studio Cooliejoelie. Deze getalenteerde maker blaast de eeuwenoude kunstvorm papiersnijden nieuw leven in.

“Ik ben paperartist Karin het gezicht achter Studio Cooliejoelie. Ik tover oude papiere ambachten om tot een hedendaagse versie. Ik maak werk in opdracht en geef paperart workshops.

Als paperartist zoek ik de grenzen op van papier. Bij papiersnijkunst is dat de balans tussen het uitsnijden van een voorstelling en zorgen dat de voorstelling voldoende stevigheid behoud om te kunnen bestaan. Ik werk niet alleen met het papier als vorm ook met de transparantie als restvorm van de delen die weggesneden worden.”

Mediteren met papier

“Het maken van papiersnijkunst is een van de meest rustgevende kunstvormen die ik ken. Het is priegel werk en er lijkt soms geen einde aan te komen, terwijl je het ontstaan van een beeld uit papier aanschouwd. Toch is het voor mij, iemand die vaak geen geduld heeft, een enorm rustgevend proces.

Doordat het een gedetailleerde techniek is, waarin je amper fouten kan permitteren is er veel concentratie voor nodig. Geen tijd om aan andere dingen te denken. Als ik aan het papiersnijder ben dan ben ik alleen daar mee bezig er is geen ruimte voor gedachtes.”

Deze prachtige krab is een voorbeeld van een van haar vele unieke papierkunstwerken. Maar papiersnijden is niet de enige kunstvorm waarmee Karin papier tot iets moois omtovert. Op haar socials en haar webshop vind je ook voorbeelden van boekvouwen, papierklei en andere 3D werken waar Karin op haar eigen manier een mooie draai aan heeft weten te geven. Ben jij gek op papier en wil je graag op de hoogte blijven van haar creatieve papier experimenten? Volg Karin dan zeker via een van haar socials:

Papiersnij workshop

Wil jij graag een papiersnij workshop volgen bij Karin? Dat kan! Bij het atelier van Studio Cooliejoelie op Texel geeft Karin een grote variatie aan real life creatieve workshops. Ook is het mogelijk om papiersnij workshops online te volgen of zelf aan de slag te gaan met de door haar samengestelde DIY-pakketten.  Heb je vragen over alle papersnij workshop mogelijkheden? Knoop dan snel eens een praatje met haar aan.

Hi, ik ben Nicole! Van jongs af aan al een creatieve duizendpoot met een groot hart voor handgemaakt. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om handgemaakt meer op de kaart te zetten in Nederland. Er zijn zo veel unieke verhalen die schuilgaan achter de handgemaakte producten en de prachtige handen die deze producten maken. Verhalen die handgemaakt zo bijzonder maken en die het verdienen om verteld te worden. Vind jij het leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van creatief talent in Nederland? Volg ons dan ook zeker op social media.