Ontmoet de maker: Whispering Paper

Ze vliegen de hele wereld over; de papiersnij kunstwerken van Marthe van Whispering paper. We kunnen daarom niet wachten om je aan dit creatieve talent voor te stellen.

“Al sinds 2012 maak ik onder de naam Whispering Paper papiersnijkunst voor klanten wereldwijd. Vaak zijn dit Amerikanen die graag een kunstwerk willen voor een bepaalde gedenkdag. Het eerste trouwjaar heet een papieren huwelijk en daar wordt in Amerika aandacht aan besteed. Papieren huwelijk en papierknipkunst: dat gaat goed samen. Maar ook een werk als cadeau, bij geboortes bijvoorbeeld wordt veel gevraagd.

Het contact met de klant vind ik altijd ontzettend leuk, het zijn heel persoonlijke verhalen die ze met me delen. Je krijgt zo via mailcontact een band met iemand aan de andere kant van de wereld. Goed begrijpen wat de specifieke wensen zijn, is erg belangrijk omdat veel klanten echt op zoek zijn naar een werk dat overgaat op generaties en hun verhaal goed vertelt. Ik ga altijd uit van de persoonlijke verhalen van de klant. Goed luisteren en doorvragen is daarbij essentieel om goed te begrijpen wat ze eigenlijk precies willen. Bij de een is dat helderder dan bij de ander.” 

We hebben een aantal van haar prachtige “custom” werken voor je op een rijtje gezet (klik op de afbeelding om meer van haar werk te zien):

In de media

“Naast het werk voor particulieren werk ik ook in opdracht voor bedrijven. Eindejaarskaarten bijvoorbeeld, props voor productshoots, maar ook illustraties en tijdschriftcovers voor o.a. Libelle. Voor VT Wonen Weer verliefd op je huis heb ik eens een groot kunstwerk gemaakt voor in ’n make-over.”

Papiersnij workshop

Kan je niet wachten om zelf ook aan de slag te gaan met papiersnijden en hulp te krijgen van Marthe? Neem dan eens een kijkje op haar website voor alle papiersnij workshop opties of bestel daar een DIY pakket of papiersnij template zodat je zelf aan de slag kan. Heb je vragen voor Marthe of lijkt je het leuk om haar creatieve avontuur verder te volgen? Neem dan eens een kijkje op haar socials:

Uitgelichte Papiersnij templates

Hi, ik ben Nicole! Van jongs af aan al een creatieve duizendpoot met een groot hart voor handgemaakt. Het is dan ook mijn persoonlijke missie om handgemaakt meer op de kaart te zetten in Nederland. Er zijn zo veel unieke verhalen die schuilgaan achter de handgemaakte producten en de prachtige handen die deze producten maken. Verhalen die handgemaakt zo bijzonder maken en die het verdienen om verteld te worden. Vind jij het leuk om een kijkje te krijgen achter de schermen van creatief talent in Nederland? Volg ons dan ook zeker op social media.